Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

In het park

Aansluitend op natuurgebied De Moeren (79 ha) biedt het 13 ha grote parkdomein Hof van Coolhem een mooi decor voor een ontspannende wandeling langs het Coolhempad (8,4 km) waar natuur, milieu en cultuur hand in hand gaan.

Geschiedenis

Van de 12de eeuw tot 1470 was Coolhem in het bezit van de ridderfamilie Van Oyenbrugge. Zij hadden het domein verworven tijdens veldslagen.
In september 1470 werd het domein verkocht aan Merten Blijleven, de 23ste abt van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Hij bouwde er onder meer een groot nieuw huis en een kapel voor 300 personen. Om de zes maanden kwam Symon Abeloos uit Puurs twee soorten bier brouwen bij de paters.

Tijdens de Franse revolutie in 1796 moesten de paters het domein uit handen geven. Een jaar later werd het verkocht aan de heer Van Nieuwenhuyzen. De familie verwaarloosde Coolhem en brak in 1828 de priorij af om met de opbrengst schulden af te lossen.
In 1987 wordt het domein Hof van Coolhem eigendom van de gemeente Puurs-Sint-Amands.

Rust even uit bij een hapje of een drankje in het mooie Eetcafé, of geniet van het mooie terras in de zon.

Samenwerking

Dit project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Vriendenkring Hof van Coolhem en enkele fantastische partners, waaronder ons Eetcafé Hof van Coolhem, restaurant Eyckerhof, aspergebedrijf Amelinckx, de werkgroep Erfgoed Puurs-Sint-Amands en de samentuin Liezelevelt.

We kijken uit naar de onthulling van het Aspergepunt later dit jaar.

De belevings- en ontmoetingsplaats in Puurs-Sint-Amands

NEKTARI vzw heeft in het domein Hof van Coolhem te Puurs-Sint-Amands de perfecte locatie gevonden om eten en drinken, feesten en vergaderen te combineren met een waaier aan outdoor-activiteiten en events voor klein en groot.

Het Eetcafé is een sociaal project rond werk en zorg waar mensen met kwetsbare (arbeids)situaties een veilig werkkader vinden.

De Tiendenschuur nodigt uit om je huwelijk, communie of ander familiefeest te vieren. Bedrijven vinden er de weg naar een inspirerende vergader- of teambuildingomgeving.

Het mooie parkbos met zijn verschillende tuinen biedt ruimte om te wandelen, sporten, fietsen, picknicken en spelen. 

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons