Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

Vrienden van het Hof


Hou je van wandelen in de natuur? Gecombineerd met een snufje cultuur? Kom dan naar het groendomein Hof van Coolhem.

Het culturele Hof van Coolhem in Kalfort was ooit eigendom van de Cisterciënzers en verbaast nu alle bezoekers met zijn mix van natuur en cultuur. 

Het oude poortgebouw is vandaag onze brasserie met een gezellig terras. Schijnt de zon? Nestel je dan hier met een verfrissend drankje en geniet van het zicht op de rode beuk met een stamomtrek van zes meter. Indrukwekkend!


In het domein is de Vriendenkring “Hof van Coolhem” actief. Zij zetten zich in voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het parkdomein. De vereniging heeft zowel aandacht voor de natuur als het cultureel en historisch erfgoed. Ze realiseert in het groendomein milieu-educatieve projecten en verzorgt wandelingen en manifestaties.

Samen met de Vriendenkring delen we dezelfde ambitie: alle troeven van het domein in de kijker zetten bij het grote publiek. Dat doet de Vriendenkring door (samen met de natuurgidsen Klein-Brabant en de toeristische gidsen van het Scheldeland) elk jaar een aantal gratis rondleidingen over natuur, erfgoed en aspergeteelt te organiseren.

Voor meer info over de Vriendenkring Hof van Coolhem kan je terecht bij Pierre Amelinckx (tel. 03/889 04 48).

Samenwerking

Dit project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Vriendenkring Hof van Coolhem en enkele fantastische partners, waaronder ons Eetcafé Hof van Coolhem, restaurant Eyckerhof, aspergebedrijf Amelinckx, de werkgroep Erfgoed Puurs-Sint-Amands en de samentuin Liezelevelt.

We kijken uit naar de onthulling van het Aspergepunt later dit jaar.

De belevings- en ontmoetingsplaats in Puurs-Sint-Amands

NEKTARI vzw heeft in het domein Hof van Coolhem te Puurs-Sint-Amands de perfecte locatie gevonden om eten en drinken, feesten en vergaderen te combineren met een waaier aan outdoor-activiteiten en events voor klein en groot.

Het Eetcafé is een sociaal project rond werk en zorg waar mensen met kwetsbare (arbeids)situaties een veilig werkkader vinden.

De Tiendenschuur nodigt uit om je huwelijk, communie of ander familiefeest te vieren. Bedrijven vinden er de weg naar een inspirerende vergader- of teambuildingomgeving.

Het mooie parkbos met zijn verschillende tuinen biedt ruimte om te wandelen, sporten, fietsen, picknicken en spelen. 

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons