Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

Mieke kreeg het koken mee met de paplepel.

Het koken is mij met de paplepel in de mond meegegeven, sinds ik een klein meisje was, komende uit een bourgondische familie – het was dan ook geen verrassing dat ik sinds mijn 15 jaar in de horeca ben beginnen werken. In 2016 heb ik mijn eigen zaak ‘Miemuze’ opgestart, en daarmee ook mijn droom waargemaakt gedurende 7 jaar. Nu is het tijd voor meer stabiliteit, met nog steeds dezelfde goesting en passie om te koken.

Wil jij jezelf even voorstellen, Mieke?

“Ik ben Mieke, 31 jaar en woonachtig te Bornem.
Het koken is mij met de paplepel in de mond meegegeven, sinds ik een klein meisje was, komende uit een bourgondische familie – het was dan ook geen verrassing dat ik sinds mijn 15 jaar in de horeca ben beginnen werken. In 2016 heb ik mijn eigen zaak ‘Miemuze’ opgestart, en daarmee ook mijn droom waargemaakt gedurende 7 jaar. Nu is het tijd voor meer stabiliteit, met nog steeds dezelfde goesting en passie om te koken.”

Hoe maakte je kennis met het Hof van Coolhem?

“Wim & Sander hebben mij gecontacteerd toen het woord rondging dat ik met de zaak ging stoppen, en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Na enkele fijne gesprekken heb ik dan besloten om voor NEKTARI te werken. Als chef kreeg ik volledig Carte Blanche, en dat is natuurlijk een droom om zo te werken.”

Waar kijk je het meeste naar uit?

“Ik kijk vooral uit naar de samenwerking met de leuke collega’s en mezelf helemaal te ontplooien in de keuken, mijn creativiteit de vrije loop te laten.”

“De keuken is de ruimte waar ik mij als een vis in het water voel, het is dan ook vanzelfsprekend dat koken mijn favoriete activiteit is.”

Hoe ziet je dag er zoal uit?

“Een dag start steeds met het ontvangen van alle producten, die ik erna verwerk in de voorbereiding voor het ontbijt, de brunch/lunch en desserts. Erna is het tijd om de keuken te openen, het eten af te werken en zorgvuldig afgewerkt door te geven aan mijn collega’s van de zaal. Tussen ‘de soep en de patatten’ wordt er natuurlijk tijd gemaakt voor noodzakelijke taken zoals het onderhouden van de keuken, de opvolging van de stock, besprekingen met klanten, bestellingen & offertes. Naast het koken sta ik ook in voor de coaching van alle collega’s bij het Hof van Coolhem en manage ik de zaak. ”

Hoe is de sfeer op de werkvloer?

“Ik voel mij heel welkom bij het hele Hof van Coolhem- team, en ook bij NEKTARI werd ik met open armen geweest. De sfeer is zoals in alle bedrijven/zaken – een balans tussen drukkere periodes met de nodige focus & humor, alsook rustigere momenten waar er tijd gemaakt wordt om er écht te zijn voor elkaar & te luisteren naar elkaar, verbeteren waar nodig.”

Heb je een favoriet op de menu-kaart :-)?

“Alles wat ik op de kaart zet en zal zetten (suggesties) zijn altijd gerechten die ikzelf heel graag eet & maak. Als ik dan toch eentje moet kiezen zal het de Duvelfricassee worden. Dit is de ideale vorm van comfortfood: een stoofpotje van traag gegaard kalfsvlees, kalfsballetjes, champignons, Duvel & room. Dit alles wordt geserveerd met een bladerdeeg koekje, kroketten en een seizoenssalade. Als je hem nog niet geprobeerd hebt, deze staat vast op de kaart en is ons absoluut paradepaardje gezien wij in de streek van de Duvel zitten.”

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons