Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

Een boeiende mix van ingrediënten.

In het Eetcafé bieden we opleidingen en werkervaring aan aan mensen die, om welke reden dan ook, minder makkelijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt. Op deze manier krijgt iedereen de mogelijkheid zijn of haar talenten te versterken. Mieke en Hans ondersteunen en begeleiden deze werking vanuit NEKTARI.

Dag Mieke en Hans. Kunnen jullie jezelf even voorstellen?

Mieke: Ik ben Mieke Van Pellicom, 31 jaar en wonende te Bornem. Na een 8-tal jaar zelfstandige geweest te zijn, en al sinds mijn 15 jaar in de horeca gewerkt te hebben, heb ik sinds november de overstap gemaakt naar de sociale sector – met oog op  hetgeen ik graag doe: koken en met mensen bezig zijn, maar met een betere work-life balance.

Hans: En ik ben Hans Haesaert, een ondernemer met een passie voor het helpen en begeleiden van anderen. Ik heb in verschillende sectoren bedrijven opgestart of geholpen. Na een tumoroperatie (met gelukkig positieve uitkomst!), besloot ik mijn leven een nieuwe wending te geven door een bacheloropleiding orthopedagogie te volgen aan KdG in Antwerpen. Tijdens mijn stage bij NEKTARI kreeg ik de kans om mijn ervaring en nieuwe kennis te bundelen, wat resulteerde in een aanbod voor deze baan. 

Wat is je functie in het Hof van Coolhem en wat houdt het concreet in?

Mieke: Ik ben een mix van coach, verantwoordelijke en chef-kok in het Hof Van Coolhem. Ik zorg voor de dagelijkse werking, planning en voorbereiding van ons Eetcafé en onze Tiendenschuur.

Hans: Als coach en manager begeleid en ondersteun ik de personen uit doelgroepen bij hun diverse taken. Dit zowel achter de bar, in de zaal of op het terras. De keuken is dan meer Mieke haar domein, waar zij dezelfde ondersteuning biedt aan de mensen waarmee zij samenwerkt. 

Hoe dragen jullie bij aan het vernieuwde karakter en efficiëntere werking van het Hof van Coolhem?

Hans: Onze samenwerking brengt absoluut een nieuwe dynamiek naar de zaak, waardoor er een frisse wind waait wat resulteert in een positieve en een opgewekte sfeer, zowel voor teamleden als voor bezoekers. Humor en aandacht voor een goede werkomgeving dragen bij aan het creëren van werkplezier en een aangename werkomgeving voor iedereen in het team.

Mieke: Ik heb de kans en vertrouwen gekregen om de menukaart helemaal naar mijn hand te zetten en zo ons Eetcafé een frissere uitstraling te geven. Er is nu een vernieuwde suggestiekaart en ook ontbijten kan je hier al enkele maanden doen. Je kan hier eigenlijk een hele dag terecht, voor het ontbijt ’s morgens, tot een lunch daarna of iets zoets in de namiddag. Ook hebben we enkele leuke sharing gerechtjes, die je kan bestellen om te starten, delen of lekker voor jezelf.

Wat maakt het vernieuwde Eetcafé en domein zo speciaal voor jullie en de bezoekers?

Mieke: Het prachtige Eetcafé is gelegen in een van de mooiste domeinen van Klein-Brabant, en als echte Bornemse ben ik trots dat ik deel mag uitmaken van dit fantastische project. Doorheen de week maakt het Eetcafé deel uit van de dagbesteding van o.a. Flegado, en dat maakt dat geen enkele dag hetzelfde is. 

Hans: Juist, er is niets zo mooi dan bij de mensen waarmee we samenwerken de betrokkenheid en empowerment te zien die zij hier ervaren. Omdat het Hof van Coolhem een veilige plaats is waar mensen ongeacht hun achtergrond, capaciteiten of identiteit zichzelf kunnen zijn en er waardering is voor wie ze zijn.

Wat vind je zelf het fijnste om te doen? (of meeste voldoening)

Mieke: De begeleiding van onze teamleden en het delen van mijn passie voor koken met anderen geeft me veel voldoening. Vaak besef je niet hoe geluk in de kleine dingen zit, omdat je vaak druk in de weer bent. Bijvoorbeeld die eerste keer pannenkoeken bakken samen met Fien, een meisje dat blind is.

Hans: Absoluut, het is prachtig om te zien hoe iedereen hier groeit en bloeit, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dat geeft mij ook enorme voldoening.

Waarom is kwaliteit zo belangrijk in jullie werk in de sociale economie?

Hans: Kwaliteit vormt de basis van het vertrouwen van onze cliënten en partners. We willen immers de inclusie, de levenskwaliteit en/of sociale banden versterken van mensen. Daarnaast draagt die kwaliteit bij tot een duurzame groei van onze organisatie, waardoor wij onze missie op lange termijn kunnen vervullen.

Mieke: Bovendien is kwaliteit is altijd belangrijk. We hanteren dan ook dezelfde kwaliteitsnormen als in het gewone arbeidscircuit, desondanks je afkomst, thuissituatie, fysieke en- of mentale beperking.

Hoe bewaken jullie die kwaliteit in het eten en bezoekerservaring?

Mieke: Door middel van constante training en feedback on the job. We verwachten ook de nodige flexibiliteit van onze medewerkers, wat niet altijd makkelijk is. Een planning en goede voorbereiding is goud waard!

Hans: We verzamelen ook regelmatig feedback om onze diensten nog te verbeteren. Daarnaast voeren wij ook controles uit om aan alle voorschriften te voldoen. En trainen ons team om normen na te leven.

Wat zijn de grootste uitdagingen bij het combineren van kwaliteit en inclusie in jullie dagelijkse werk?

Hans: De grootste uitdaging ligt ‘m in het vinden van balans tussen een hoogwaardige dienstverlening en het creëren van een inclusieve werkplek voor mensen met diverse achtergronden. We moeten rekening houden met individuele capaciteiten en ondersteuningsbehoeftes.

Mieke: Inderdaad en bovendien is de horeca lastig voorspelbaar: ‘De ene dag alles, de andere dag niets’. En onze cliënten hebben niet altijd even goede dagen, en dat zorgt ervoor dat vaak geen enkele dag loopt zoals je verwacht had. De job is intens, maar je krijgt heel veel voldoening terug!

Wat is jouw lievelingsgerecht op de kaart? 😊

Hans: Je bedoelt lievelingsgerechtEN 🙂 Ik vind de gelakte Duvelballetjes met BBQ saus héél lekker en bij de geur van de varkenswangetjes in Gouden Carolus komt het water mij altijd direct in de mond.  En als dessert zwicht ik sowieso voor de huisgemaakte cheescake…

Mieke: Hahaha en aan mij mag je dat niet vragen hé, ik zet sowieso alleen maar dingen op de kaart die ik héél graag eet!

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons