Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

Tuin vol wit en groen

Wist je dat onze prachtige gemeente Puurs de bakermat is van de witte asperge? In 1885 werd de eerste teelt ervan gerealiseerd in ons historische Hof van Coolhem.

Midden in het domein krijg je een klare kijk op het ontstaan van de  ‘Asperges de Calfort’.

De talrijke infoborden onthullen je alle geheimen van de teelt. In het voorjaar kan je in de praktijk zien hoe je op de beste manier de witte asperges kunt oogsten.

Het Aspergepunt

En nu, in 2024, zijn we verheugd om aan te kondigen dat er binnenkort een nieuw hoogtepunt zal zijn: het Aspergepunt!

Het Aspergepunt, gelegen in het domein van Hof van Coolhem, wordt een plek van kennis, ervaring en ontdekking. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van onze geliefde asperge, van teelt tot tafel. Verwacht een moderne, interactieve ervaring waar al je zintuigen worden geprikkeld!

Lees hier meer info.

Samenwerking

Dit project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Vriendenkring Hof van Coolhem en enkele fantastische partners, waaronder ons Eetcafé Hof van Coolhem, restaurant Eyckerhof, aspergebedrijf Amelinckx, de werkgroep Erfgoed Puurs-Sint-Amands en de samentuin Liezelevelt.

We kijken uit naar de onthulling van het Aspergepunt later dit jaar.

De belevings- en ontmoetingsplaats in Puurs-Sint-Amands

NEKTARI vzw heeft in het domein Hof van Coolhem te Puurs-Sint-Amands de perfecte locatie gevonden om eten en drinken, feesten en vergaderen te combineren met een waaier aan outdoor-activiteiten en events voor klein en groot.

Het Eetcafé is een sociaal project rond werk en zorg waar mensen met kwetsbare (arbeids)situaties een veilig werkkader vinden.

De Tiendenschuur nodigt uit om je huwelijk, communie of ander familiefeest te vieren. Bedrijven vinden er de weg naar een inspirerende vergader- of teambuildingomgeving.

Het mooie parkbos met zijn verschillende tuinen biedt ruimte om te wandelen, sporten, fietsen, picknicken en spelen. 

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons