Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

Tuin vol leven

Het park is rijk aan diverse inheemse en uitheemse boomsoorten. Talrijke nieuwe ecologische realisaties werden toegevoegd, zoals een hoogstamboomgaard, 2 ha nieuw gemengd loofbos, een kruidentuin, een bijentuin, een schapenweide, een akkeronkruid-reservaat en diverse dreven, temidden van een spontaan droog-hooiland-vegetatie. 
Het aanpalende Coolhembos is niet toegankelijk. In dit bosreservaat mag de natuur zijn gang gaan.

En natuurlijk is zo’n mooi bosgebied een graag geziene habitat voor tal van dieren. Oren en ogen open en je ontdekt misschien wel een ree, een buizerd of een eekhoorn. De grote vijver is een geliefde rustplaats voor watervogels.

Hoogstamboomgaard

In onze boomgaard vinden we nog oude fruitrassen terug. Het snoeien en oogsten van het fruit uit de hoogstamboomgaard gebeurt door Velt Klein-Brabant. Het fruit wordt in het najaar geperst tot lekker sap dat je kan proeven in ons Eetcafé.

Kruiden- en hortensiatuin

De prachtige kruidentuin is ideaal om je zintuigen te prikkelen. Ontdek de verschillende soorten en waarvoor ze gebruikt worden in de keuken of als remedie tegen menig kwaaltje. Naast kruiden bloeien er tot laat in de herfst ook verschillende soorten hortensia’s. De cliënten van afdeling Zorg helpen de Vriendenkring vzw mee bij het onderhoud van deze tuinen.

De belevings- en ontmoetingsplaats in Puurs-Sint-Amands

NEKTARI vzw heeft in het domein Hof van Coolhem te Puurs-Sint-Amands de perfecte locatie gevonden om eten en drinken, feesten en vergaderen te combineren met een waaier aan outdoor-activiteiten en events voor klein en groot.

Het Eetcafé is een sociaal project rond werk en zorg waar mensen met kwetsbare (arbeids)situaties een veilig werkkader vinden.

De Tiendenschuur nodigt uit om je huwelijk, communie of ander familiefeest te vieren. Bedrijven vinden er de weg naar een inspirerende vergader- of teambuildingomgeving.

Het mooie parkbos met zijn verschillende tuinen biedt ruimte om te wandelen, sporten, fietsen, picknicken en spelen. 

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons