Kom jij genieten van onze heerlijke brunch?
Ontdek al onze data!
Home
Het domein
Kalender
contact
Menu

Tuin vol beestjes

Dit mooi bosgebied is een graag geziene habitat voor tal van dieren. Oren en ogen open en je ontdekt misschien wel een ree, een buizerd of een eekhoorn. De grote vijver is een geliefde rustplaats voor watervogels.

Viezebeestjestuin

Voor kinderen is er een zeer leuke viezebeestjestuin in het park. Hier kunnen ze met respect voor de natuur op ontdekking gaan in de wereld van de piepkleine kriebelbeestjes. Volg het parcours en ontdek de speelse informatieborden vol weetjes over deze wonderbaarlijke insectenwereld.

Bijentuin

In deze tuin vind je in de gemengde borders een ruim aanbod van verschillende soorten bijen- en vlinderplanten. Maak door het kijkvenster van de bijenhal kennis met de wondere wereld van de bijen. Breng ook een bezoekje aan het bijenhotel.

Bijen verdienen meer dan ooit onze aandacht. Ze vervullen een belangrijke functie als bestuiver van onze landbouwgewassen, fruitteelten en wilde bloemen. Maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Een tekort aan voedselplanten is één van de grote knelpunten.

De gemeente Puurs-Sint-Amands heeft daarom een actieplan ‘Red onze bij’ opgemaakt. Samen met de Vriendenkring Hof van Coolhem, de Imkersvereniging, Natuurpunt en Velt Klein-Brabant ijvert de gemeente dan ook voor de erkenning van bijenvriendelijke gemeente. In dit actieplan is er aandacht voor het bijvriendelijk maken van verschillende domeinen en de bermen in de gemeente. Maar één van de eerste, grotere acties uit het actieplan is de herinrichting van de bijentuin in Hof van Coolhem.

De belevings- en ontmoetingsplaats in Puurs-Sint-Amands

NEKTARI vzw heeft in het domein Hof van Coolhem te Puurs-Sint-Amands de perfecte locatie gevonden om eten en drinken, feesten en vergaderen te combineren met een waaier aan outdoor-activiteiten en events voor klein en groot.

Het Eetcafé is een sociaal project rond werk en zorg waar mensen met kwetsbare (arbeids)situaties een veilig werkkader vinden.

De Tiendenschuur nodigt uit om je huwelijk, communie of ander familiefeest te vieren. Bedrijven vinden er de weg naar een inspirerende vergader- of teambuildingomgeving.

Het mooie parkbos met zijn verschillende tuinen biedt ruimte om te wandelen, sporten, fietsen, picknicken en spelen. 

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief

Bezoek ons

  • Maandag en dinsdag Gesloten
  • Woensdag tem zondag 9u00 - 19u00

    Keuken open van 9u30 tot 17u30

  • Open op feestdagen en tijdens schoolvakanties.

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

Contacteer ons