Jimmy krijgt de kans om zich te ontplooien bij het Hof van Coolhem

jimmy

Hoe ben je terechtgekomen in het Hof van Coolhem?

“Ik ben gestart bij het Hof van Coolhem dankzij Magda, een vrouw die mij hielp via Job&Co in Lokeren. Ik was al event op zoek naar een job maar vond niets dat bij mij paste. Door mijn horecaopleiding bij de VDAB kreeg ik de kans om te werken voor een eetcafé in Willebroek. Na drie jaar Willebroek, startte ik in Hof van Coolhem.”

Welke jobs heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb metaalbewerking gestudeerd. In deze sector heb ik verschillende interim jobs gedaan, maar ik kreeg  nooit een contract voor lange duur. De langste werkperiode duurde elf maanden, maar ik werd vervangen door een machine. Bijna 30, met enkel mijn getuigschrift metaalbewerking op zak was het moeilijker om aan een job te geraken. Ik bleef niet bij de pakken zitten en besliste om een werktraject te volgen via OCMW Lokeren. Zo kwam ik terecht bij.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit bij het Hof?

“ Tijdens de openingsdagen werken we in het eetcafé. Bij mooi weer is het iets harder werken, want het terras zit dan vol. Die werkroes maakt het juist leuk. Als het iets minder druk is, sla ik eens een babbeltje met de klanten en de collega’s. Als we gesloten zijn, krijgen we opleidingen of houden we ons bezig met het onderhoud van de keuken en het restaurant.”


“Ik wordt constant gecoacht en ik leer elke dag bij, zo kan ik groeien.

Zijn er zaken die je hebt bijgeleerd door hier te werken?

“Ik wordt constant gecoacht en ik leer elke dag bij, zo kan ik groeien. Ik heb nog gewerkt als chauffeur voor de logistieke afdeling van Cirkels, de tweedehandswinkels van Ecoso. Ik leerde welke spullen waardevol waren om te schenken. Ik maakte prijzen op voor meubels en curiosa en vulde bestelbonnen in. Daarna heb ik nog fietsen hersteld waardoor ik veel technische kennis heb. Nu krijg ik de kans om mezelf te ontplooien in de horeca.”

Hoe is de sfeer op de werkvloer?

“De sfeer in het Hof van Coolhem zit goed. Het is hier aangenaam werken in een dynamische en leerrijke omgeving.”